Sverok

Sverok är en ideell organisation som är centrerad till spelhobbyn. Sverok är faktiskt Sveriges största ungdomsförbund och har över 100 000 medlemmar fördelade i 3 600 olika föreningar. Det är verkligen imponerande siffror som visar att svenskar verkligen brinner för sina spel. Sverok gör mycket för spelsverige och kan hjälpa föreningar med hur de ska gå tillväga för att få ett lyckat utfall. Sverok brinner helt enkelt för spel och spelande i stort!

Sverok bygger på att ungdomar driver sina egna föreningar

Sverok är uppbyggt på ett sådant sätt att deras medlemmar kommer från föreningar som startats av spelintresserade ungdomar. De blir då sedan medlemmar i Sverok. Det är ett smart sätt att lägga upp det på där man låter de mindre föreningarna själva ha mycket frihet och istället kan se på Sverok mer som ett stöd.

Typer av spel

Det finns ingen riktig gräns för vad som kan räknas som ett spel som Sverok tar in i organisationen. Några kategorier som gör det lättare att dela upp de olika spelen är bordsspel, digitala spel och levande spel. Några exempel på kategorier som är viktiga för Sverok är Östasiatisk populärkultur, fantastik, brädspel, cosplay, e-sport, lajv, Tv-spel, rollspel, figurspel, paintball, kortspel och LAN. Med andra ord får så gott som allt plats inom Sveroks domäner så länge det finns ett intresse för det.

E-sport – en växande sport

Något som verkligen är på frammarsch och något som Sverok värnar om är e-sporten. E-sport är helt enkelt datorspel där man på allvar tävlar med och mot andra spelare, där även andra kan satsa på vem som vinner. E-sporten har på den sista tiden verkligen börjat bli accepterad av majoritetssamhället när man kan se hur många som verkligen brinner för e-sporten och är intresserad av den. Idag går det att leva på att vara en e-sportare, så länge man är tillräckligt bra och det borde leda till att den får ytterligare respekt och tas på allvar.